Mennyei édes finomság a Brownie

Miért a brownie az egyik legnépszerűbb desszert a Most Bisztróban? Mert, ennyi csokoládénak senki sem tud ellenállni és olyan krémes belülről, hogy az izlelőbimbóink örömtáncot járnak, ha ez az édes és még meleg brownie olvadni kezd a szánkban.

Igazi titkos hozzávalónk nincs. A Most bisztró brownie, séfünk sokéves tapasztalata és édesanyja receptje miatt lett ennyire finom. Otthon Te is elkészítheted, mi kell hozzá?

Hozzávalók 4-6 főre:

  • 185 g vaj
  • 185 g étcsoki (legalább 75 %-os kakaótartalmú)
  • 3 szép tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 55 g liszt
  • 55 g darált dió
  • Só egy csipettel
  1. Először a lábosban tegyünk fel egy kis vizet forrni, majd a vízgőz felett a csokit és a vajat olvasszuk meg. Ha készen vagyunk, tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
  2. Az egész tojásokat a sima és a vaniliás cukorral keverjük habosra.
  3. A lisztet és a diót -melyet finomra daráltunk- a sóval keverjük el. (ha intenzívebb csokis élményre vágyunk, tegyünk hozzá cukrozatlan kakaóport és ebben az esetben érdemes több cukrot is használnunk)
  4. A kihűlt csokis keverékünket a tojásos masszához keverjük, ezután a lisztes-diós száraz alapanyagunkat is beleforgatjuk a krémes masszánkhoz. Az egészet keverjük simára.
  5. A sütőnket, 180 fokra melegítsük elő. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral (egy kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) majd a tésztánkat simítsük el a tepsiben és süssük nagyjából 16-18 percig. A brownie akkor jó, ha belül még ragacsos viszont a teteje már megszilárdult.

Ilyen egy tökéletes Most bisztrós desszert.

2018-07-04T08:34:55+00:00