A savanykás ízű koktélok közé tartozik, amely három összetevőt tartalmaz (hagyományosan); tequilát, triple sec likőrt és a lime levét, általában a pohár peremét sóval díszítve szolgálják fel. Jég nélkül, összerázva szervirozzák, koktélos pohárban, vagy a nevét adó margaritas poharat használják. Mindkettőben igazán csinos látványt nyújt.Akár készíthető tört jéggel is, ebben az esetben whiskys pohárban szolgálják fel.

Hogy miből áll?

Az eredeti margarita 2 rész tequilából, 1 rész triple sec likőrből és 1 rész lime-nak a levéből léből áll. Savanykás italt kapunk, természetesen ez függ a lime és a likőr édességétől. Az édes ízt elérhetjük, ha cukorszirupot is teszünk hozzá, egy vagy két kanállal. Használhatunk cukor szirup helyett agávé szirupot is, ebben az esetben is 2:1:1 arányban kell készítenünk mint a cukorszirup esetében.

A hozzávalók egy igazán finom margaritához:

  • 4 cl Silver tequila
  • 2 cl Cointreau
  • 2 cl facsart citromlé
  • pár db jégkocka

Nagyon kellemes, fanyar koktélt kapunk. 

Először mindig a pohár szélén lévő sóréteget készítsd el. A legegyszerűbb ha a pohár szélét lime-al, vagy akár citrommal benedvesíted és a poharat fejjel lefelé aszórt sóba mártod. Ebben egy picit mozgasd meg, és a felesleget rázd le. Készen is vagy a pohár díszítéssel, jöhet a lényeg.